Gesloten van woensdag 8 t/m maandag 13 mei. Er is dan ook geen telefonisch spreekuur.
Telefonisch spreekuur di t/m do van 16:00 tot 17:00

Vergoeding

Iedere Nederlander is voor geestelijke gezondheidszorg verplicht verzekerd via het basispakket van de ziektekostenverzekering.

Wordt het vergoed door de verzekering?

Iedere Nederlander is voor geestelijke gezondheidszorg verplicht verzekerd via het basispakket van de ziektekostenverzekering. Op welke manier de kosten worden afgerekend en hoeveel er door uw verzekeraar wordt vergoed, is afhankelijk van een aantal factoren.

De vergoeding van geestelijke gezondheidszorg valt onder de basiszorg, echter toch zijn er vele haken en ogen. Er wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Daarnaast is de vergoeding afhankelijk van het feit of uw behandelaar wel of geen contract heeft bij uw ziektekostenverzekeraar. Bovendien wordt er voor alle ziektekosten samen een eigen risico gevraagd. Hoe hoog het eigen risico is, is afhankelijk van het afgesloten eigen risico in uw zorgverzekering.

Wij hebben GEEN CONTRACTEN afgesloten met Zorgverzekeraars in Nederland.
LET OP: sommige verzekeraars vereisen om in aanmerking te komen voor vergoeding van niet gecontracteerde zorg, dat u hiervoor een toestemmingsverklaring aan de zorgverzekeraar vraagt.

Wij sturen de rekening voor de diagnostiek en behandeling (consulten) naar u.
Wij verwachten van u dat u deze aan PSOAS voldoet binnen de op de rekening gestelde termijn. Deze rekening kunt u bij uw zorgverzekeraar indienen. De vergoeding, die u van zorgverzekeraar na aftrek van uw eigen risico (€ 385,00 per jaar) krijgt, is afhankelijk van de soort polis, van uw zorgverzekeraar en van wat zij vergoeden bij niet gecontracteerde zorg.
De diverse zorgverzekeraars hanteren verschillende tarieven van vergoeding voor de verleende zorg en vergoeden dus niet allemaal het voorgeschreven bedrag voor diagnostiek/behandeling zoals voorgeschreven door de Nederlandse zorgautoriteit (Nza).

Onze tarieven zijn voorgeschreven door de Nederlandse zorgautoriteit (Nza) voor het lopende kalenderjaar. ZIE “Tarievenlijst”.
Deze tarieven zijn volgens het Kwaliteitsstatuut sectie II arts specialist (Wet BIG artikel 14).
Uw huisarts heeft u naar PSOAS, praktijk van een vrijgevestigd psychiater, verwezen, omdat hij/zij de behandeling door een psychiater noodzakelijk acht.
Wij declareren dus het tarief voor noodzakelijke zorg door een psychiater.

U bent als patiënt zelf verantwoordelijk voor het indienen van de factuur voor uw behandeling bij de zorgverzekeraar en u bent als klant van de zorgverzekeraar zelf verantwoordelijk voor wat u vergoed van hen krijgt. Indien in uw ogen de vergoeding onvoldoende is, kunt u kiezen voor een andere polis of zelfs voor een andere zorgverzekering.

Indien u bij verhindering de afspraak niet 24 uur van tevoren afzegt, ontvangt u een rekening voor de gereserveerde tijd, die niet door uw ziektekostenverzekeraar vergoed wordt.

Indien u 3 maanden lang, zonder dat dit afgesproken is, geen afspraak maakt wordt de behandeling gesloten.

 

neem contact met ons op

We staan u graag te woord.

Heeft u vragen? Stuur ons dan een bericht. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×