Op maandag en vrijdag zijn wij gesloten. Er is dan ook geen telefonisch spreekuur.
Telefonisch spreekuur di t/m do van 16:00 tot 17:00

Rijbewijskeuring

Op verzoek van het CBR verricht de psychiater medisch specialistische keuringen in het kader van de Eigen verklaringsprocedure.

Keuringen voor CBR

Op verzoek van het CBR verricht de psychiater medisch specialistische keuringen in het kader van de Gezondheidsverklaringprocedureen de Mededelingenprocedure.

Rijbewijskeuringen

Gezondheidsverklaringprocedure

De kosten komen voor rekening van de gekeurde en worden dus niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar.
Eventueel laboratoriumonderzoek komt ook voor eigen rekening van de gekeurde. Het laboratorium zal u apart een rekening voor het onderzoek sturen of meegeven.
De door de psychiater in rekening gebrachte kosten bestaan uit de tijd van het gesprek met u (directe tijd) en het lezen en schrijven van de rapporten en het eventueel opvragen van informatie bij behandelaren (indirecte tijd). De tijd en dus ook de kosten van het onderzoek zijn afhankelijk van de duur van het onderzoek.
De tarieven worden jaarlijks door de NZa vastgesteld. Voor 2023 gelden de volgende tarieven:
Het tarief voor de keuring is € 101,60 (exclusief 21 % BTW) € 122,95 (inclusief 21 % BTW), waarbij van 15 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd wordt uitgegaan. Bij langere duur wordt per elke 15 minuten extra (directe of indirecte) tijd € 50,78 (excl. BTW) in rekening gebracht. Voor een onderzoek van 30 minuten directe en 30 minuten indirecte tijd betaalt u dan € 101,60 + € 101,56 is
€ 203,16 (exclusief 21 % BTW) en dus € 245,82 (inclusief 21 % BTW). U betaalt € 245,82.
U ontvangt een gespecificeerde rekening. Betaling per pin of contant aan het eind van het eerste directe contact.
Indien u niet kunt betalen, wordt het keuringsrapport niet naar het CBR gestuurd voordat u de betaling heeft voldaan.
Een eerste onderzoek duurt meestal 1,00 uur (incl. indirecte tijd).

Medelingenprocedure

Bij een mededelingenkeuring voor een onderzoek rondom het vermoeden van alcohol- of Cannabis misbruik ontvangt u van het CBR de rekening.
In alle andere gevallen krijgt u de rekening van de psychiater. Ook de kosten voor laboratorium en/of andere onderzoeken komen voor uw rekening.
Voor een mededelingen keuring Medisch staat het vaste tarief van € 342,62 (excl. 21 % BTW) en € 414,57 (incl. 21 % BTW).
Voor een mededelingenkeuring vanwege Alcohol, Drugs of Gedrag staat het vaste tarief van € 373,77 (excl. 21 % BTW) en € 452,26 (incl. 21 % BTW).
U heeft een ZD-code ontvangen van het CBR. Deze code dient u  bij het maken van de afspraak te vermelden en naar het gesprek mee te nemen. Artsen en specialisten kunnen via deze code het keuringsrapport of verslag digitaal indienen, maar ook eerdere informatie inzien. 
U heeft inzagerecht in het rapport, maar ook correctie- en blokkeringsrecht. Dit houdt in dat u uw rapport voor akkoord ondertekent met of zonder correcties of aan het CBR wordt medegedeeld dat u het rapport geblokkeerd heeft.
U dient zich bij de keuring te kunnen legitimeren.
U kunt bellen voor het maken van een afspraak op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur. Indien u een mail stuurt voor een afspraak, krijgt u een afspraak toegewezen. Indien deze niet schikt, kunt u telefonisch een nieuwe afspraak maken.
 

neem contact met ons op

We staan u graag te woord.

Heeft u vragen? Stuur ons dan een bericht. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×