Psychiatrisch Onderzoek, Advies en Scholing

Iedere Nederlander is voor geestelijke gezondheidszorg verplicht verzekerd via het basispakket van de ziektekostenverzekering. Op welke manier de kosten worden afgerekend en hoeveel er door uw verzekeraar wordt vergoed, is afhankelijk van een aantal factoren.

De vergoeding van geestelijke gezondheidszorg valt onder de basiszorg, echter toch zijn er vele haken en ogen. Er wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Daarnaast is de vergoeding afhankelijk van het feit of uw behandelaar een contract heeft bij uw ziektekostenverzekeraar. Daarnaast wordt er voor alle ziektekosten samen een eigen risico gevraagd. Dit is afhankelijk van het afgesloten eigen risico. Voor meer informatie klik hier.

Wilt u zelf de behandeling betalen dan hanteren wij de NZa-tarieven. Zie: https://www.nza.nl/1048076/1048144/TB_REG_17600_01__Gespecialiseerde_ggz_2017.pdf

Bij het eerste gesprek dient u de verwijsbrief van de huisarts en uw legitimatiebewijs mee te nemen. Ook wordt in dit gesprek het betalingscontract met u doorgenomen en ondertekend. Voor voorbeeld klik hier.

Voor een kort (medicatie)consult rekenen wij standaard 25 minuten directe tijd en 5 minuten indirecte tijd aan de ziektekostenverzekeraar door.
Voor een psychotherapeutisch contact rekenen wij standaard 50 minuten directe tijd en 10 minuten indirecte tijd aan de ziektekostenverzekeraar door.

Indien u bij verhindering 24 uur van tevoren uw afspraak afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Zie voor betalingscontract klik hier.

U heeft bij ons de mogelijkheid om zelf uw afspraken te beheren. Indien u 3 maanden lang, zonder dat dit afgesproken is, geen afspraak maakt wordt de behandeling gesloten.

RenewMyId